+36 30 424 98 08 makeuptetovalas@gmail.com

Sminktetoválások otthoni utánápolása

 

Szemöldök és szemhéj tetoválás esetén 7-10 nap, míg szájsatír esetén 3-5 nap alatt esik le a var.
Egy hétig ne érje víz ! (cicamosakodás ajánlott)
 

Hogyan ápoljam a sminktetoválást?

 
Mindegyik sminktetoválást 7-10 napig folyamatosan ápolni, krémezni kell! Ha kiszárad a tetoválás, akkor kiszárad a bőr és kidobhatja a pigmenteket! Így hiányossá, foltossá válhat a sminktetoválás! Túl vastagon sem szabad kenni, mert akkor szauna hatást érsz el vele. Sminktetoválás után 1 hétig nem érheti víz és 2 hétig nem szabad direkt UV sugárzásnak kitenni! Vagyis 2 hétig tilos a szolárium, direkt napozás, szauna, uszoda, gőzfürdő illetve egyéb sport tevékenység, amely izzadással jár! Nem szabad kitenni a friss tetoválást fertőzésveszélynek! Valargatni, kaparni szintén tilos! A tetoválást követő 1-2 hétben a gyógyulást bőrhámlás kíséri – ezeket a lehámló bőrlemezkéket tilos leszaggatni, mert foltossá válik a tetoválás! Gyógyuláskor viszkethet, ez normális, de nem szabad dörzsölni, csak finoman átsimítani. Közvetlen sminktetoválás után jól eshet az érintett bőrfelületnek egy kis hideg borogatás – ezt mindenképpen száraz hideggel végezd pl.: jégzselével, vagy fagyasztott zacskós borsóval. Azonban minden esetben egy tiszta, száraz ruhát kell előbb a tetoválásra helyezni. Elfagyasztani a bőrt nem szabad!
Közvetlenül a tetoválást követő 1-6 órában a szivárgó szövetnedveket tiszta, száraz zsebkendővel finoman le kell itatni többször is, hogy ne tudjon a bőrre száradni és vaskos varrt képezni. A leitatás után rögtön be kell kenni ápoló krémmel, de csak vékony rétegben. Szalonunkban mondegyik tetoválás ápoláshoz tartunk megfelelő krémeket, balzsamokat, de egyénileg is beszerezhető.
Tanácsos az első napokban többször fertőtleníteni (pl. Betadin, Clarasept derm) főként az ajaktetoválásokat, nehogy bakteriális fertőzés lépjen fel! Majd rögtön utána újra be kell kenni vékonyan ápoló krémmel/balzsammmal.

Hogyan változik a sminktetoválás a gyógyulási időszakban?

A tetoválás színe nem marad olyan erős, mint frissen elkészített állapotában, hiszen a gyógyult szín, a bőrben és nem annak felszínén lesz látható gyógyulás után.
A friss sminktetoválások erős, intenzív színűek. Ezért nem kell aggódni, mert kb. 30-50%-kal halványodni fog. Már az első héten a gyógyulás jeleként le fog hámlani egy réteg, ezáltal is sokat változik a színe. Fokozatosan 4-6 hét alatt alakul ki a végleges szín. Az is elôfordulhat, hogy hirtelen túl halvánnyá válik, majd 1-2 hét múlva újra visszatér a színe. Egy a lényeg, 1 hónapig folyamatosan változik a színe, mire beáll a végleges árnyalat. A bőr 1-2 napig, akár 1 hétig is ödémás lehet, szintén helyre fog állni, ekkor javasolt a jégzselé alkalmazása. Minden bőr és bőrreakció egyedi eset, légy türelmes, ápold a tetoválásod előírás szerint. Ha véletlenül nem úgy alakult a színe elsőre, ahogy vártad, akkor sem kell aggódni, mert a korrekció alkalmával tudjuk módosítani!
Tilos továbbá az arcon kozmetikai kezelést végeztetni.  Később sem érdemes a tetováláson kozmetikai kezelést végeztetni, mert csökkenti a tetoválás élettartamát! Miután a varr leesett érdemes a teljes gyógyulást megvárni a szoláriumozással, mert a szín beépülését nagyban befolyásolja… illetve 50spf stifttel kell kenni a tetoválást, hogy a napozás hatására ne változzon a bevitt pigment színe.
Szájtetoválásnál előfordulhat herpesz kialakulása (csak abban az esetben ha a vendégnek korábban is volt már herpesze), mely az esetek 70-80%-ában Telviran/Herpesin vényköteles gyógyszer szedésével elkerülhető, mely a tetoválás előtt 3,- és utána is 4 napig szedendő. (Ez ügyben kérem a háziorvossal való előzetes konzultációt!)
Az ingyenes 1-szeri korrekció, (amennyiben szükséges) szemöldök és szemhéj tetoválás esetében legkorábban 6 hét után, de  3 hónapon belül végezhető,  szájtetoválás esetében legkorábban 6-8 hét után korrekciózunk, max 3 hónapon belül.
A korrekcióra a vendégnek kell jelentkeznie, amennyiben azt elmulasztja, a fent említett idő intervallumon belül, a későbbiekben a korrekció nem minősül ingyenesnek.