+36 30 424 98 08 makeuptetovalas@gmail.com

Gyakori kérdések a sminktetoválás kapcsán

Kérdezz-Felelek!

 1. Mi alapján válasszak sminktetováló szakembert?
 2. Mennyire fáj a sminktetoválás?
 3. Mit lehet tenni, hogy kevésbé legyen fájdalmas a sminktetoválás?
 4. Mit fogok érezni a sminketoválás alatt?
 5. Hogyan fogok kinézni a tetoválás után, varas, sebes lesz-e a terület, vagy éppen feldagad-e?
 6. Hogyan ápoljam a sminktetoválásomat?
 7. Nyáron készíthető-e sminktetoválás?
 8. Már van meglévő tetoválásom, mit lehet tenni?
 9. Anyajegy van a tetoválandó felületen, lehet-e így sminktetoválásom?
 10. Meddig tart, meddig marad szép a sminktetoválásom?


  1. Mi alapján válasszak sminktetováló szakembert?

– akinek már láttad a munkáját, akár fényképen, akár élőben

– aki kérdéseidre választ ad, akár egy személyes konzultáción

– akivel megbeszélheted, mire vágysz, mi az elképzelésed és szakmailag hozzásegít a döntésedhez

– aki megtervezi kellő odafigyeléssel a megbeszélt tetoválást

– aki precízen és kellő odafigyeléssel tervez, időt nem sajnálva rád

– aki megmutatja neked többször is tükörben a megtervezett formát

– aki ellát megfelelő és megbízható szakvéleménnyel

– akihez bármikor fordulhatsz kérdésekkel

– aki megmutatja neked a színskálát, és együtt beszélhetitek meg, mit válassz

– aki biztonságos és profi eszközökkel dolgozik

– és akinek a szalonkörülménye is bíztató

 2. Mennyire fáj a sminktetoválás?

– egyénenként változó, kinek jobban, valaki egy szemöldökszedést rosszabbul él meg, mint egy tetoválást

– nem fájdalommentes, ilyen ígéretek sok helyen elhangoznak, viszont megfelelő érzéstelenítéssel, illetve ennek gyakori használatával, igen kellemessé lehet tenni

– tetoválandó területtől is függ a fájdalom, hisz egy nagyobb területet befedni, több munkával jár, így érzékenyebbé válhat maga a bőr

– a vendégek igen nagy része, rosszabbra számít, mint amit valójában ad a sminktetoválás, de az utána lévő eredmény, rögtön feledteti a  kellemetlenséget

3. Mit lehet tenni, hogy kevésbé legyen fájdalmas a sminktetoválás?

Több tényező is befolyásolhatja a fájdalom-érzetedet, mint pl:

– menstruáció: ilyenkor változáson megy keresztül az illető, sokan érezzük érzékenyebbnek magunkat ebben a periódusban, mind lelkileg, mind testileg. Nem mindegy, hogy a periódusban hol tartasz. Hiszen előtte már ingerültebbek, feszültebbek a nők, és a fájdalomküszöb is alacsonyabb. Nem javaslom előtte pár nappal, illetve a periódus kezdeti szakaszán.

– szolárium/napoztatás: nem szerencsés előtte egy héttel napoztatni, UV sugárzásnak kitenni a bőrt. Sérülékenyebbé teszi, hiszen kiszárítja a bőrt, húzódik és így fájdalmasabb lesz a tetoválás

– hidratáltság: Fontos, hogy a bőr megfelelően hidratált legyen, ami a mindennapokban is fontos, hogy megőrizzük szép, rugalmas bőrünket, száraz, hámló és húzódó bőrfelület, mindig érzékenyebb és az eredményt is befolyásolhatja. Ne a tetoválás előtti napon  kezdjük agyonkrémezni, próbáljuk folyamatosan hidratálni!

– fittség: itt értem azt, hogy legyünk kipihentek, ne éhesen érkezzünk az időpontra, illetve ne szervezzünk rá más programot, amire rohanni kell, mert ezek a tűrőképességedet mind befolyásolják. Illetve ne fogyasszunk előző este alkoholt, mert hatással lesz az eredményre a vérképződés miatt.

4. Mit fogok érezni a sminktetoválás alatt?

Az érzéstelenítő kifejti hatását, amely elzsibbasztja a tetoválandó felületet, a gép rezgését és halk rezgő hangját. Mindig elmondom, hogy mit fogok csinálni, hol tartok, érzel-e bármi nemű kellemetlenséget és kérlek rá, hogy jelezz, ha valamit nem jól élsz meg.

5. Hogyan fogok kinézni a tetoválás után, varas, sebes lesz-e a terület, vagy éppen feldagad-e?

Területe válogatja, hogy feldagad-e vagy sem. Például a szemöldöknél csak kipirosodást észlelhetsz, ami pár óra alatt eltűnik, de ez nem mindenkinél van így. A szem, illetve az ajkaknál lehet duzzanat, amelyet száraz jegeléssel, szépen vissza lehet húzni, de ez sem jelenti azt, hogy ‘vállalhatatlan’ külsővel kell elhagynod szalonom. Eleinte szép élénkszínű lesz a tetoválás, majd pár napig erősebb színt vesz fel és elkezdődik a varasodás. 4-7 nap alatt leesik a var és alatta nagyon halványan lesz benne kezdetekben a szín, és a gyógyulás folyamán (6 hét) nyeri el végleges színét. A végleges szín 30-40%-kal halványabb lesz, mint sminktetoválás után. Az utóápolás résznél, bővebben olvashatsz erről!

6. Hogyan ápoljam a sminktetoválásomat?

A tetoválás után, kapsz tőlem egy utóápoló krémet, amely elősegíti a gyógyulást, illetve kellemesebbé teszi a gyógyulási folyamatot. Amire ügyelned kell, hogy 7-10 napig kenegesd vele, fülpiszkáló segítségével, vékonyan, finom mozdulatokkal, nem dörzsölgetve, nem feláztatva a bőrt. A megszáradt bőrt, vart, nem szabad szedegetni, mert kihúzhatod a bejuttatott pigmentet. Fontos, hogy tartsuk tisztán, fertőzés veszélynek ne tegyük ki az adott területet. Utóápolásnál többet olvashatsz róla!

7. Nyáron készíthető-e sminktetoválás?

Igen! Viszont fokozottan ügyelj arra, hogy akkorra időzítsd be a tetoválást, amikor tudod, hogy nem teszed ki erős napfénynek, UV sugárzásnak, utána legalább 2 hétig, illetve előtte 1 hétig nem javasolt napoztatni. A már meggyógyult sminktetoválást is érdemes a jövőben 50 faktoros ápolóval kenni, ilyen termékekről kérj tájékoztatást a sminktetoválódtól.

8. Már van meglévő tetoválásom, mit lehet tenni?

Nos, itt nagyon fontos, hogy jelezd a sminktetováló szakembernek, mert nem mindegy, hogy milyen tetoválásra fog dolgozni, ha egyáltalán lehet tetoválni, vagy módosítani a már meglévő tetoválásodon. Nagyon sok esetben lézeres eltávolításra kerülhet a sor, mert vagy nem tetszik már a meglévő a vendégnek, vagy olyan színű, amelyet nem lehet tetoválni. Itt fontos megjegyeznem, hogy miért kell tájékozódni és jó szakembert választani, mert sokan vállalják, hogy meg tudják oldani eltávolítás nélkül gyorsan és a friss eredmény mindig hatásos, viszont a gyógyulás után nem látszódik semmi változás és feleslegesen fektettél bele pénzt és időt, viszont sokat nem tudsz tenni, mert a tetoválók többsége nem vállal 100%-os garanciát a már meglévő tetoválás újratetoválására, amit te a nyilatkozattal elfogadsz. Inkább legyél türelmes, ha nem vállalják annak a bizonyos típusú tetoválásodnak a változtatását, akkor legyél hálás, hogy megkímél újabb költségektől és eredménytelenségektől, viszont nincs semmi veszve, mert a mai speciális megoldásoknak köszönhetően, újra lehet szép tetoválásod, amilyenre vágynál. Informálódj a lehetőségekről!

9. Anyajegy van a tetoválandó felületen, lehet-e így sminktetoválásom?

Mindenképpen előzetes konzultáció kell, hogy megelőzze! Sok tényezőtől függ, hogy lehet-e tetováltatni, de nem kizárt. Fel kell térképezni, hogy hol helyezkedik el, mekkora és milyen ajánlást kapsz a tetoválódtól. Fontos megjegyeznem, hogy az anyajegyet TILOS tetoválni, és annak közvetlen környezetét sem szabad, ezért fontos megmutatni a szakembernek, akit választasz!

10. Meddig tart, meddig marad szép a sminktetoválásom?

Egyénenként változhat, hiszen befolyásolja a bőr típusa, a tetovált terület, az alkalmazott festék és a festék (pigment) bőrbe juttatott mennyisége, minősége és a választott színárnyalata. Viszont általánosságban elmondhatjuk, hogy a mai modern sminktetoválásoknak köszönhetően, igen finom és realisztikus, természetes hatást érünk el, amelyet az idő vasfoga nem torzít, így 15 hónapot mondunk általános időtartamnak, amely szépen finoman a bőr sajátos biológiai folyamatával egyre halványul. Azt javaslom, ha már nem vagy megelégedve a szín erősségével és utána kell sminkelned, akkor elérkezett az idő, hogy felfrissítsd tetoválásod. Hűségkedvezményedet, ha nálunk készítetted a tetoválásodat, igénybe veheted!